زندان باید آخرین راه باشد

زندان باید آخرین راه باشد
معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور با بیان اینکه زندان می‌تواند به فرصتی برای بازسازی زندانیان تبدیل شود، گفت: بسیاری از زندانیان می‌توانند از این فرصت برای بازگشت به زندگی سالم استفاده کنند.

به گزارش روابط عمومی ستاد دیه کشور، حجت‌الاسلام هادی صادقی در مراسم آزادی تعدادی از زندانیان جرائم غیرعمد زندان مرکزی کرمانشاه، با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف بازوی کارآمد قوه قضاییه در کاهش ورودی پرونده‌ها هستند، اظهار کرد: گسترش عدالت ترمیمی و فرهنگ گذشت، نه تنها به کاهش بار دستگاه قضایی کمک می‌کند، بلکه موجب تحکیم روابط اجتماعی و بازگشت آرامش به خانواده‌ها می‌شود.

وی با اشاره به آثار انسانی و اجتماعی صلح و سازش، گفت: در صلح و سازش روح انسانیت جان می‌گیرد، دل‌های دور به یکدیگر نزدیک می‌شوند و کینه‌ها جای خود را به رفاقت و آشتی می‌دهند.

صادقی با اشاره به اهمیت جایگاه صلح و سازش در نظام قضایی، گفت: جلسات صلح نه‌تنها بذر آشتی در دل‌ها می‌کارد، بلکه روحیه انسانی افراد را ارتقاء می‌دهد. در چنین فضاهایی عقل و عشق به یاری هم می‌آیند تا از خونریزی و نفرت عبور کنیم.

وی همچنین با تأکید بر آثار گسترده زندان بر فرد و جامعه، افزود: مجازات زندان محدود به شخص مجرم نیست و خانواده‌ها، فرزندان، زندانبانان و حتی نظام قضایی از تبعات آن در امان نمی‌مانند، لذا زندان باید آخرین راه باشد، نه نخستین انتخاب.

وی تأکید کرد: زندان محل تجمع آسیب‌هاست، اما می‌توان از همین فضا برای بازسازی انسان‌ها بهره برد. بسیاری از زندانیان می‌توانند از این فرصت برای بازگشت به زندگی سالم استفاده کنند.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه برخی زندانیان خود به بانی صلح تبدیل شده‌اند، افزود: کسانی که از دل رنج و تجربه به درک عمیق‌تری از انسانیت رسیده‌اند، می‌توانند منادیان اصلاح باشند.

وی از تلاش‌های روحانیون، مددکاران، شوراهای حل اختلاف، کارکنان ستاد دیه و مسئولان سازمان زندان‌ها که در مسیر کاهش آلام زندانیان و کمک به بازسازی اجتماعی و اخلاقی آنان قدم برمی‌دارند، تقدیر کرد.

آزادسازی ۵۹ زندانی جرائم غیرعمد در کرمانشاه

 شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه نیز با اشاره به اهمیت صلح و سازش گفت: در راستای اجرای سیاست‌های انسان‌دوستانه و با هدف کاهش بار زندان‌ها، ۵۰ نفر از زندانیان، به غیر از ۹ زندانی جرایم مالی، با تساهل و رأفت اسلامی و زودتر از موعد آزاد شدند. این اقدام در راستای ترویج عدالت ترمیمی و توجه به اصلاح و بازگشت مجدد زندانیان به جامعه صورت گرفته است.

وی افزود: این نوع اقدامات در راستای تسهیل بازگشت افراد به زندگی اجتماعی و کاهش مشکلات زندان‌ها و خانواده‌های زندانیان انجام می‌شود و امیدواریم این روند همچنان ادامه یابد.

 در این مراسم ۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد تحت حمایت ستاد مردمی دیه استان کرمانشاه با همراهی خیرین و پیگیری برخی قضات دستگاه قضایی آزاد شدند.

۲۷ فروردین ۱۴۰۴
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید