حبس برای مهریه شایسته جامعه اسلامی نیست

حبس برای مهریه شایسته جامعه اسلامی نیست
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در امور اهل‌سنت مهریه را موهبت مرد به زوجه مطرح کرد و گفت: مهریه‌های بر اساس یک وعده‌ واهی و بتبع آن حبس جمع زیاد مردان شایسته جامعه اسلامی نیست.

به گزارش روابط عمومی ستاد دیه کشور، برای هماهنگی‌ بیشتر در راستای برپایی هر چه باشکوه‌تر آیین‌های گلریزان در ایرانشهر «مهدی میرامامی»، مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه استان سیستان و بلوچستان با حضور در دفتر  مولوی «عبدالغنی سیریازهی»، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل‌سنت (واحد ایرانشهر) به گفت و گو با این چهره دینی پرداخت.

در این دیدار مولوی سیریازهی با تقدیر از اقدامات ستاد مردمی دیه در کاهش جمعیت زندانیان جرایم غیرعمد و به موازات آن کاستن از مصائب و آلام اقشار مختلف اجتماعی در سخنانی گفت: در شمار زندانیان غیربزهکار برخی بابت ناتوانی در تامین دیون خصوصی ناشی از وام یا قرض به ناخواسته روانه حبس می‌شوند که در این مسیر همیاری بیشتر نهادهای قضایی و حتی متولیان ذیربط در حوزه اقتصادی باید تلاش بیشتری داشته باشند اما در همین جمعیتی که از آن‌ها به عنوان محبوسان غیرعمد یاد می‌شوند هستند جوانان بعضا فعال در شهر و روستا که به صرف یک بدعت عمومیت‌یافته دایر بر تعیین مهریه‌های خارج از توان مرد روانه بند زندان می‌شوند، حال این که سنت حسنه تعیین کابین برای زنان یک هدیه از جانب مرد است که وصول آن برای تایید عقد نکاح یک شرط اساسی در فقه و قانون ما تعریف شده است.

وی افزود: در مواقعی وقوع برخی پیشامدها و حوادث غیرمترقبه خارج از انتظار هستند اما در مورد صداق زوجه قابل قبول نیست کارگری که شغل او فصلی است یا مردی که هنوز شغل ثابت و معینی نداشته مهریه‌ای را تعیین و در قباله ازدواج همسرش ثبت کند که داشتن یک صدم آن برای تقدیم به صاحب حق ممکن نیست. شایسته نیست در شرایط فعلی که دست و پا کردن دو یا سه سکه برای بسیاری از هموطنان کار ساده‌ای نیست در صحت کامل عقل و اراده آقای در آستانه ازدواج تعهدی مالی را قبول و پایش را امضا کند که بعضا تعداد آن‌ها به مسکوک طلا اعداد عجیب چند ده یا حتی چند صد سکه‌ای باشد.

سیریازهی مهریه را به عنوان «بزرگترین وام بشریت» توصیف کرد و گفت: هرچند پرداخت مهریه تعیین شده فوریت ندارد و این شرط را در متون دینی هم مشاهده نمی‌کنیم اما هیچ کجا نادیده انگاشتن شرط اساسی مِهر را که همانا پرداخت آن است را نداشته و نداریم. پرداخت و وصول کابین به همسران آن قدر در فقه اسلامی مورد تاکید بوده است که در ایفای تعهدات از مهریه با عنوان دین ممتاز یاد شده و حتی در قوانین مربوط به سهم‌الارث مرد می‌‎بینیم در اولویت پرداخت از ماترک قرار دارد.  متاسفانه این مسائب هنوز برای اقطاب مختلف مردمی اطلاع‌رسانی درست نشده است و نبود دانش کافی در مورد ثبت مهریه‌های نامعقول توسط خانواده‌ها، ریشه اصلی مشکلات و به تبع آن تزاید پرونده‌های حقوقی در محاکم و جمعیت زندانیان بوده و هست.

در ادامه، مدیر نمایندگی ستاد دیه سیستان و بلوچستان با اعلام آخرین آمار زندانیان جرایم غیرعمد استان گفت: بیشترین آمار زندانیان جرائم غیرعمد در استان مربوط به پرونده‌های مهریه است و این مسئله نیازمند توجه جدی علما، مسئولین و دستگاه قضایی هستیم.

وی تاکید کرد: جشن‌های گلریزان نه فقط باید طیف زندانیان نیازمند را حمایت کند که انتظار می‌رود با در قالب این آیین‌های مردمی با حضور معتمدین و ریش‌سفیدان جامعه که صاحب اعتبار بوده و هستند بایست برای جلوگیری از ثبت مهریه‌های خلاف سنت نبوی و مغایر با شرایط معیشتی افراد جلسات متعددی خاصتاً با جوانان برنامه‌ریزی شود.

۱۶ بهمن ۱۴۰۳
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید