از زندان تا زندگی در معجزه‌ای به نام «همدلی»

از زندان تا زندگی در معجزه‌ای به نام «همدلی»
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و بازگشت آن‌ها به آغوش خانواده تأثیرات عمیقی بر جامعه دارد که این اتفاق در سایه همدلی خیرین و توجه مسؤولان رقم می‌خورد.

به گزارش روابط عمومی ستاد دیه کشور، آزادی زندانیان و بازگشت آن‌ها به خانواده یکی از مهم‌ترین جنبه‌های انسانی و اجتماعی است که تأثیرات عمیقی بر فرد، خانواده و جامعه دارد.احیای زندگی فردی، استحکام بنیان خانواده، کاهش آسیب‌های اجتماعی، ایجاد فرصت دوباره برای اصلاح و بازپروری و تقویت احساس امید و عدالت در جامعه از تأثیرات قابل‌توجه آزادکردن زندانیان است.

رضا رمضانی رئیس اداره زندان‌ شهرستان نایین در گفت‌وگو با خبرنگار فـارس در نایین اظهار کرد: زندانی بودن یک فرد، به‌ویژه اگر سرپرست خانواده باشد، مشکلات زیادی برای اعضای خانواده ایجاد می‌کند. بازگشت او می‌تواند باعث بهبود وضعیت اقتصادی، عاطفی و روانی خانواده شود و فرزندان را از آسیب‌های ناشی از فقدان والدین محافظت کند.

وی افزود: در همین راستا دو تن از زندانیان جرائم غیرعمد به همت انجمن همدلی تیامنی، با مبلغ بالغ بر ۲ میلیارد ریال آزاد شدند و به آغوش گرم خانواده برگشتند که موجب شادی دل دختر ۷ساله یک خانواده فراهم شد.

رمضانی تصریح کرد: در سال جاری تاکنون زمینه آزادی ۱۵ نفر از زندانیان با مبلغی بالغ بر ۹ میلیارد ریال به همت ستاد دیه و همیاری عموم خیرین فراهم شده است که حدود یک میلیارد و سیصد هزار تومان توسط پیگیری مددکاران زندان و مراجع قضایی بخشیده شده است.

رئیس اداره زندان نایین با اشاره به اولویت چهارم سازمان زندان‌ها، گفت: رسانه‌ها نقش مؤثری در فرهنگ‌سازی و آزادی زندانیان دارند و از ظرفیت تمام رسانه‌ها استفاده می‌کنیم تا افراد کمتری با جرایم غیرعمد درگیر زندان شوند.

در سال‌های اخیر، انجمن و گروه‌های متعدد و همچنین پویش‌های مختلفی در فضای مجازی و رسانه‌ها برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد شکل‌گرفته که نقش مؤثری در جمع‌آوری کمک‌های مالی و آگاه‌سازی مردم داشته است. در این پویش‌ها معمولاً افرادی که به دلیل مشکلات مالی و بدون قصد مجرمانه وارد زندان شده‌اند به کمک خیرین و همکاری نهادهای قضایی از زندان آزاد شده و زندگی دوباره‌ای را آغاز می‌کنند. انجمن «همدلی تیامنی» یکی از این گروه‌های فعال و خودجوش است که با کمک و همدلی مردم برای آزادی زندانیان به‌خصوص زندانیان قصاص نفس برای صلح و سازش و پرداخت دیه فعالیت دارد.

فریبا مرتضوی، بازیگر تلویزیون و سینما و مدیر این انجمن همدلی در گفت‌وگو با فارس در نایین بیان کرد: گروه ما از سال ۷۶ فعالیتش را بی‌نام‌ونشان شروع کرد که علاوه بر آزادی زندانیان، تهیه پوشاک و مواد غذایی برای خانواده‌های زندانی و کمک‌رسانی به مناطق محروم مثل سیستان و بلوچستان از برنامه‌های ما است.

وی افزود: به مدد دستان پر از خیر مردم و برکت پرچم آقا اباعبدالله الحسین علیه‌السلام که همیشه همراه تیم ما است، تعداد زندانیانی که در این سال‌ها آزاد کردیم بسیار زیاد بوده است.

مرتضوی تصریح کرد: آزاد کردن زندانی یک موضوع است و فردای آزادی یک موضوع مهم‌تر، اینکه افراد بعد از آزادی کجا قرار است بروند و چه نگاهی به آنها می‌شود، باید مورد توجه قرار بگیرد.

مدیر انجمن تیامنی ادامه داد: یکی از برنامه‌های اصلی گروه تیامنی، رها نکردن زندانی بعد از آزادی است که مشاوره‌های فردی، خانوادگی و شغلی برای فرد و خانواده‌اش صورت می‌گیرد و به او کمک می‌شود که در مسیر درست باقی بماند چرا که این کمک‌های مردمی حقی بر گردن ما و آن شخص دارد.

یکی از زندانیان آزادشده در این باره می‌گوید: هر روز در زندان تنها به این فکر می‌کردم که چگونه می‌توانم دوباره کنار دخترم باشم و امروز با کمک خیرین و خداوند، این آرزو محقق شد، من با خدای خودم عهد بستم که دیگر به راه خطا نروم و امروز از اینکه زیارت پرچم امام حسین علیه‌السلام نصیبم شده خیلی خوشحال هستم. آزادی زندانیان نباید تنها به یک اقدام ساده محدود شود، بلکه باید با برنامه‌های حمایتی، آموزشی و توانمندسازی همراه باشد تا بازگشت آن‌ها به جامعه موفقیت‌آمیز و از تکرار جرم جلوگیری شود، انجمن‌های حمایتی و خیرین همچنان امیدوارند که با مشارکت گسترده‌تر مردم و مسؤولان، هیچ فرد بی‌گناهی به دلیل مشکلات مالی پشت میله‌های زندان نماند.

۱۳ اسفند ۱۴۰۳
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید